• Blog
  • Gledali smo za vas: Kralj lavova

Gledali smo za vas: Kralj lavova

 

epa blog 7

 

 

Svaki odlazak u bioskop u meni budi uzbuđenje iz dva razloga: s jedne strane sam srećan, jer se radujem novom doživaju, a s druge strane, pomalo strepim da li će ispuniti moja očekivanja. Film o kome ću govoriti pružio mi je više od očekivanog.

 

„Кralj lavova“ počinje rođenjem Simbe, naslednika očevog trona. Međutim, srećno detinjstvo će prekinuti njegov ljubomorni stric Skar. On je ubio svog brata Mufasu, zavladao kraljevstvom i tajno proterao Simbu, raširivši lažnu vest o njegovoj smrti. Neja kao mladunče Simba, u izgnanstvu upoznaje Timona i Pumbu, koji mu postaju verni prijatelji i pomagači u borbi za preuzimanje otetog kraljevstva. Кroz niz avantura Simba će sresti svoju staru prijateljicu Nalu, i ponovni susret će probuditi ljubav među njima. Nala će mu pružiti podršku i snagu sa kojom se suprotstavlja Skaru i pobeđuje ga. 

Zlo je pobeđeno, a dobrota, hrabrost i prijateljstvo su nagrađeni.

Film je ostvario svoj cilj – iz bioskopa sam izašao ozaren, uveren da pravda uvek pronađe svoj put do ostvarenja. Iako sam ovaj film gledao nekoliko puta, moje oduševljenje je svaki put sve veće. Uz jako dobru 3D animaciju, film oživljava i otkriva ceo jedan novi svet.

 

„Кralj lavova“ prvi put je prikazan 9. jula 2019, i dugo je bio najgledaniji film u Americi. Muziku za film komponovao je Hans Cimer, a popularnosti i gledanosti filma doprinela je poznata pevačica Bijonse, otpevavši pesmu "Spirit". Producenti su Džefri Silver i Кaren Glihrist, a film je režirao Džon Favreu.

Srđan Ivanović, II/1

Podeli
Pozovite nas!