• Blog
  • I teorija i praksa

I teorija i praksa

I teorija i praksa

Koliko je važna teorija koju učimo na časovima i iz udžbenika, važna je i praksa, odlazak u institucije u kojima se uživo upoznajemo sa radom zaposlenih!

 

Na samom početku ove školske godine učenici su krenuli na zanimljivo putovanje do znanja. I ove godine, kao i prethodnih, naši učenici prvog razreda, smer pravno-poslovni tehničar, započeli su svoju praktičnu obuku u Prvom osnovnom sudu, gde su bili porota na zanimljivim sudskim ročištima.

 

Posetili smo i Opštinu Novi Beograd gde smo se upoznali sa načinom rada šalterske službe, potom smo bili u PTT muzeju. Tamo smo se oduševili zanimljivim eksponatom - kočijom koju je Josip Broz Tito davnih dana poklonio muzeju, a koja je nekad bila poštanska kočija.

 

Planirali smo i druge zanimljive posete, ali nas je epidemijska situacija omela. Tako smo realizaciju sledećih poseta ostavili za bolja vremena.

 

U planu su posete Nacionalnoj službi za zapošljavanje, Centru za socijalni rad, raznim muzejima, Republičkom PIO fondu, raznim upravama, sekretarijatima, odseku za matične knjige.Nećemo zaboraviti ni stanovnike Doma za zaštitu odojčadi, dece i omladine “Dragutin Filipović Jusa" za koje ćemo, kao i prethodnih godina, u humanitarnoj akciji prikupiti priloge i paketiće.

 

U obrazovanju naših učenika nije važna samo teorija, već i praksa, jer više pamtimo mesta koja smo posetili, izgovorene reči, situacije, poslovni bonton svih onih koje smo na našem malom putovanju upoznali.

 

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Srednja škola EPA (@srednjaskolaepa)

 

O SMERU PRAVNO-POSLOVNI TEHNIČAR:

Pravno-poslovni tehničar je obrazovni profil u trajanju od četiri godine. U skladu sa nastavnim planom i programom propisanim od strane Ministarstva prosvete učenici stiču kvalitetna znanja iz oblasti prava, čime dobijaju odličnu osnovu za nastavak školovanja u ovoj oblasti.

Teorijska znanja koja učenici stiču tokom nastave u školi praćena posetama i obavljanjem praktične nastave u oraganima državne uprave raznih nivoa pružaju učenicima kompletnu sliku poslova koji se obavljaju u oblasti prava i daju im mogućnost da stiču i uvežbavaju praktična znanja u ovoj oblasti. Uspešnim savladavanjem opšteobrazovnih predmeta naši učenici stiču dovoljno široko opšte obrazovanje čime im se otvaraju mogućnosti daljeg školovanje na bilo kom državnom ili privatnom fakultetu.

 

Tamara Đikanović

Diplomirala na Pravnom fakultetu u Beogradu. Poseduje licencu za rad. Radila kao pripravnik u sudu i u advokatskoj kancelariji. U našoj školi radi od osnivanja škole, 2007. godine. Član je stručnog veća stručnih predmeta. Pohađala je razne programe stručnog usavršavanja, od kojih izdvaja: „Nova škola – Višefrontalna nastava”, „Vodič za čas odeljenjskog starešine” i druge. Organizuje praktičnu nastavu za pravne tehničare, posete pravosudnim organima, upravnim organima, raznim ustanovama i organizacijama(sudovi, advokatske kancelarije, centri za socijalni rad, domovi za decu bez roditeljskog staranja, biro za zapošljavanje, opštine...)

 
Podeli
Pozovite nas!