• Blog
  • EPA Viktorijini razgovori: košarkašica Milica Dabović

EPA Viktorijini razgovori: košarkašica Milica Dabović

 

viktorijini razgovori

 

Intervju vodila: Viktorija Samardžić, bivša učenica EPA škole, student novinarstva

 

 

Kada bi me pitali šta bih promenila u životu da mogu, ja bih rekla sve, samo bih rodila sina Stefana.

 

 

Milica Dabović (38) jedna je od mnogih poznatih ličnosti kojoj je situacija sa pandemijom promenila planove najviše u poslovnom smislu. U intervjuu priča o svojoj akciji koju je uspešno realizovala proteklih meseci kada joj je posao stao. Naime, ona prodaje svoje stvari preko instagrama, a u tome su je podržale i priključile se akciji i mnoge žene. Emotivno priznaje kako je srećna kada bar jednu stvar dnevno proda na svom profilu, jer ne brine da li će njenomn detetu nešto faliti, te da je zbog ovog postupka postala jača nego ikada.

Milica takođe ističe kako žena treba da ima nenormalnu snagu da opstane u ovom surovom svetu koji je pun zla, mržnje i ljubomore. Za nju su žene, prvenstveno samohrane majke, najveći heroji, smatra kako je ona osoba koja ima veliko srce a i želje i ciljeve, otkriva da još uvek nije izgubila veru u ljubav, jer je rodila sina - muškarca svog života, te poručuje da je ipak najčistija emocija upravo ljubav bez laži i prevare.

 

Koliko je ova godina bila teška za vas?

Kada se pred svaku Novu godinu okrenem iza sebe i pomislim šta sam prošla, kakve su mi se stvari dešavale, koliko mi je samo snage i ljubavi potrebno da prevaziđem sve prepreke i podnesem sve udarce, mogu samo da kažem da sam srećna i ponosna. Duboko u sebi našla sam pobednika i pred svaku Novu godinu čvrsto verujem da će sledeća biti mnogo bolja, da će mi doneti nove ljude, poznanstva, poslove, pa zašto ne i ljubav. Ne sažaljevam sebe, iskreno da kažem teška je bila svaka, ali ja sam naučila da se nosim s tim! Polazim od sebe, važno mi je da moje dete živi, da je zdravo i srećno, da vidim, čujem, govorim, imam ruke i noge. Ništa mi ne fali i sve mogu, hoću i želim! Ja sam neko ko ima želje, ciljeve, neko ko ima veliko srce i na mene uvek mogu da računaju!

 

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Milica Dabovic (@stefanovamama13)

Kako ste se snašli i organizovali život u novonastalim uslovima?

Meni je ova situacija donela nešto što sam tražila godinama i hvala joj na tome. Nije mi bilo teško da organizujem život i snašla sam se. Ovakve stvari možemo da prihvatimo ili ne prihvatimo, ja sam se uhvatila u koštac sa njom i verovala da sutra dolazi mnogo bolje od ovoga što je sada. Ne kažu džabe da ono što se mora nije teško. Da, ja to govorim iz iskustva, jer kao dete od 22 godine otišla sam u Sibir na minus 40 stepeni C da zaradim svoje prve pare. Ko me pitao da li želim, volim i hoću, morala sam, izdržavala sam svoju porodicu.

 

Koliko snage je potrebno ženi da bi se u današnje vreme suočila sa raznim iskušenjima koje joj život nametne?

Žena treba da ima nenormalnu snagu da opstane u ovom surovom svetu, punom zla, mržnje i ljubomore. Za mene su žene, prvenstveno mame, a najviše one samohrane, najveći heroji i samo one znaju kako je njima, a da se bol na njihovom licu ne vidi... Život me mnogim stvarima naučio, to je najveća škola u kojoj možemo pasti, ali ostati na zemlji nikada!

 

Kako prevazilazite sve prepreke i imate li neki poseban recept za to?

Ako imate dobru dušu, ako ste čisti pred Bogom i spavate kao beba, sve se da rešiti. Sve prolazi, a ja ostajem, to je recept za opstanak! 

 

Nedavno ste izjavili da niste izgubili veru u emocije. Koliko je potrebno uložiti rada i truda da biste opet došli u takvo stanje?

Kako da izgubim veru u ljubav kada sam sebi rodila muškarca svog života, muškarca koga volim najviše na svetu i koga ću voleti do kraja života!

 

Šta je za vas najčistija emocija?

Ljubav bez laži i prevare, u miru i poverenju.

 

Da li se sećate srednjoškolske simpatije?

Da, Alen.

 

Omiljeni profesor?

Profesor Jagoš.

 

Društvene mreže su proteklih meseci brujale o vašem potezu. Prodavali ste svoje stvari da biste zaradili novac i obezbedili sinu sve što mu je potrebno.
Sa kakvim reakcijama ste se suočili i šta sada sa ove distance mislite o tome?

Verovali ili ne, to je potez mog života. Žene su me maksimalno podržale i mnogo sam im zahvalna na tome. Jednom prilikom sam rekla kada jednu stvar dnevno prodam na svom profilu, ne brinem da li će mi detetu nešto faliti i tako je bilo. Stala sam na noge jača nego ikada i želim svoje želje da pretvorim u stvarnost.

 

Izjavili ste i da vam je lakše bilo da prodate ono što ste pošteno kupili, nego da tražite od nekog nešto. Koji je glavni razlog za vaš ovakav stav?

Ja nikada nisam bila prodavačica magle, uvek sam bila iskrena i poštena. Imala sam prilike u životu da zaradim novac brzo i lako, nudili su mi velike igre, ali verujte mi ne znam kako bih se budila i da li bih mirno spavala. Nema ništa lepše nego šetati ulicom uzdignute glave, a da niko ne upire prst u tebe.

 

Zbog čega se danas sport kod nas ne ceni kako bi trebalo?

Pogrešni ljudi misle samo na sebe i kako da profitiraju. Ja bih mnogo više uključila druge ljude, različita mišljenja, toliko talenata, toliko dece koja sutra žele da budu neka Ana, Milica, Sonja, Jelena... Ja bih im dala vetar u leđa, uvek sam bila surovi profesionalac i nikada nisam razmišljala o drugim stvarima. Osim kako da uspem!

 

Šta po vašem mišljenju ovoj profesiji nedostaje?

Nedostaje neko ko će misliti na decu koja hoće da uspeju, koja mogu i žele.

 

Da li ste se pokajali nekada što ste ušli u sportske vode i u kojoj delatnosti mislite da bi vam bilo bolje?

Nikada, košarka je bila moj život. Moj otac je stvorio Jelicu, Anu i mene i zahvalna sam mu na tome. Nikada se nisam zamišljala u nekoj drugoj ulozi, ova mi je definitivno najbolje legla i ja sam je odigrala kako i dolikuje.

 

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Milica Dabovic (@stefanovamama13)

Sve ste stekli sa svojih deset prstiju. Kolika je to blagodet?

Stekla sam prave prijatelje, a to je posle mog sina najveće bogatstvo na svetu!

 

Na šta ste najviše ponosni?

Ponosna na sina i na to što me ništa nije promenilo u životu.

 

Da li se kajete zbog nekog postupka?

Kada bi me pitali šta bih promenila u životu da mogu, ja bih rekla sve, samo bih rodila sina Stefana.

 

Sin Stefan vam je centar sveta. Čemu se trudite najviše da ga naučite?

Da bude dobar čovek.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Milica Dabovic (@stefanovamama13)

Podeli
Pozovite nas!