Najnovija vest
EPA ŠKOLA – DOMAĆIN VEČERI UDRUŽENJA E-RAZVOJ PDF Štampa El. pošta
Napisao Goran Savić   
nedelja, 31 januar 2016 19:28

e razvoj i epaU večernjim satima na Dan Svetog Save Srednja škola za ekonomiju, pravo i administraciju bila je domaćin večeri Udruženja E-razvoj  u svečanoj sali Hotela Palas na šestom spratu. Na početku druženja prisutne su pozdravili  Slobodan Krstić, predsednik Udruženja, i Mirko Sarić, direktor EPA škole i domaćin večeri. Svetsosavsku besedu  govorio je  profesor i publicista Jovan Đorđević.

Potom je direktor škole pozvao na binu sve profesore i predstavio ih kao vredne, mlade, ambiciozne i kreativne prosvetne radnike. Običaj je da se na ovim druženjima organizuje i tombola čije nagrade obezbeđuje domaćin večeri. Naše nagrade su bile vredne i originalne: kvalitetna vina iz podruma Panjković, donatori naša profesorka Ljilja Panjković i njen suprug, i tri bonusa za tri upisana učenika naredne školske godine.

Druženje je nastavljeno u prijatnom razgovoru  uz raskošno posluženje.

Svi gosti ove večeri  dobili su materijal o našoj školi i novi broj EPA glasa.

S.G.

 
TRAGOM SVETOG SAVE PDF Štampa El. pošta
Napisao Goran Savić   
nedelja, 31 januar 2016 19:26

sv sava 2016Na Dan Svetog Save, 27. januara 2016. u sali Josif Pančić na KNU naša škola je svečano obeležila školsku slavu programom TRAGOM SVETOG SAVE. Posle Himne Svetom Savi i obreda rezanja slavskog kolača, naš sveštenik,  gospodin Slaviša, obratio se  svim učenicima, profesorima i gostima čestitajući nam školsku slavu i ističući da Sveti Sava svima treba da bude uzor. U multimedijalnom programu učestvovali su naši učenici, članovi hora i dramsko- recitatorske sekcije koji su pevali o Svetom Savi, govorili o najznamenitijim sledbenicima svetosavskog puta, od Jefimije, Dositeja i Vuka, kneza Mihaila, Nadežde Petrović, Jovana Cvijića, Živojina  Mišića i Gavrila Principa, kralja Petra, Milutina Milankovića, Iva Andrića, Mihajla Pupina do Nikole Tesle i Novaka Đokovića. Za sve njih je zajedničko što su  posvećenici plemenitih ideja, istrajni u ostvarivanju cilja, posvećeni dobru, a imuni na zlo. To su stvaraoci, naučnici, umetnici, državnici, humanisti, borci za slobodu, čije delo nije obogatilo samo nas, već je značajno za ceo svet. Direktor škole, Mirko Sarić, obratio se prigodnom  besedom u kojoj je govorio o Svetom Savi, ali i o uspešnim učenicima koji su našu školu završili, a sada su na pragu završetka fakulteta.

Svim učenicima, profesorima i gostima podeljen je časopis naše škole,  EPA glas broj 12, a gosti i profesori su pozvani na koktel u salon KNU.

S.G.

 
IZAŠAO NOVI BROJ EPA GLASA PDF Štampa El. pošta
Napisao Goran Savić   
nedelja, 31 januar 2016 19:20

epa glas 12Povodom Dana Svetog Save izašao je iz štampe EPA glas broj 12. U najnovijem broju, do sada najkvalitetnije opremljenom, možete čitati kako se u našoj školi predaje istorija i kako se obeležavaju značajni jubileji. Pročitajte ekskluzivni intervju sa Božidarem Mandićem, osnivačem Porodice bistrih potoka. U stalnoj rubrici Istraživali smo za vas su dva teksta Jovana Gaćeše, našeg maturanta, jedan o znamenitim Srbima koji su živeli u Beču i drugi o Jermenskom manastiru u  kojem je Vuk Karadžić štampao svoje prve knjige. Mladenka Obućina, psiholog, objavila je rezultate istaživanja o tome šta se učenicima dopada u radu nastavnika a šta ne. Članovi naše novoosnovane planinarske sekcije, na čelu sa prof. geografije Goranom Savićem, vode vas u Deliblatsku peščaru i na Povlen. Tu je tekst o našem tradicionalnom književnom podnevu u kome je gost bila Violeta Babić, tu su i Ekološke zanimljivosti. Engleski kutak, Pozorišna strana, Jezička metla. Naša učenica Viktorija Samardžić ovoga puta u Viktorijinim razgovorima intervjuiše velike zvezde balkanske muzičke scene, Kaliopi i Gorana Karana. Objavljujemo i najbolju učeničku besedu, najlepše pesme, priče i pismene zadatke, a tu je i izvod iz letopisa naše škole i sportski intervju.

Pohvaljujemo najvrednije članove novinarske sekcije: Viktoriju Samardžić, Maraju Vidaković i Jovana Gaćešu!

Čitajte naš EPA glas i dajte drugima da ga čitaju!

S.G.

Poslednje ažurirano nedelja, 31 januar 2016 19:21
 
Konferencija EPA 2016 PDF Štampa El. pošta
Napisao Administrator   
utorak, 29 decembar 2015 10:29

Средња школа за економију, право и администрацију ЕПА организује своју прву годишњу конференцију под радним називом Конференција ЕПА 2016 која ће бити одржана у Задужбини Илије М. Коларца, Студентски трг бр. 5, Београд, 24. фебруара 2016. године, у времену од 10:00 до 14:00 сати.

Тема конференције:

„Информационо- комуникационе технологије у образовању- стуб развоја друштва заснованог на знању“

Конференција ЕПА 2016 намењена је образовним институцијама и свима онима који на различитим нивоима ангажовања учествују у процесу образовања: онима који креирају образовне програме, онима који те програме реализују, као и корисницима образовних методологија, садржаја и средстава. Такође, намењена је и онима који имају да понуде решења за потребе савременог образовања заснована на примеренијим нормативним и програмским предлозима, методологијама и новим информационо комуникациним технологијама.

На конференцији ће се кроз стручна саопштења запослених у образовним установама и привреди изнети позитивна искуства у примени ИКТ у образовању.

Конференција је пријављена Заводу за унапређивање образовања и васпитања као стручни скуп, а подршку Конференцији за сада су потврдили: Удружење Е- развој, Привредна комора Београда, Асоцијација информатичких друштава Србије- ЈИСА, Коларчева задужбина, Нормасофт, Педагошко друштво информатичара Србије и Друштво за информатику Србије.

Позив са прецизно утврђеном агендом доставићемо у периоду од 11. до 15. јануара 2016.

Пријаву можете обавити на сајту школе www.skolaepa.com, слањем поруке на Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Надајући се добрим резултатима овог стручног скупа, отворени смо за све сугестије и предлоге.

С поштовањем,

Програмски савет конференције

Poslednje ažurirano utorak, 29 decembar 2015 12:02
 
Stručno usavršavanje PDF Štampa El. pošta
Napisao Goran Savić   
subota, 26 decembar 2015 20:22

radionicaU našoj školi je održano stručno usavršavanje na temu „Grupni rad i upravljanje grupom“, koje su osmislile i realizovale psiholog  Mladenka Obućina i profesorka sociologije i  građanskog vaspitanja Ljiljana Panjković . Putem predavanja i radionica, profesori i direktor škole osvežili su i proširili znanja i veštine u pogledu grupnog rada i upravljanja grupom. Atmosfera je bila radna i pozitivna, a nastavnici kreativni i originalni.

LJ.P.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 50