Najnovija vest
Gostovanje naše profesorke na televiziji Kopernikus PDF Štampa El. pošta
Napisao Goran Savić   
četvrtak, 14 maj 2015 20:56

Profesorka naše škole, Svetlana Gradinac, gostovala je 13. maja na televiziji Kopernikus i tom prilikom govorila o Danu škole, školskom časopisu, takmičenjima i učeničkom parlamentu. Kako je to izgledalo možete pogledati klikom ovde.

Poslednje ažurirano četvrtak, 14 maj 2015 21:12
 
Naše besednice na Trinaestoj smotri duhovnog besedništva PDF Štampa El. pošta
Napisao Goran Savić   
sreda, 13 maj 2015 18:58

besednice

U nedelju, 10.maja 2015, trinaestoro mladih besednika iz Srbije i Republike Srpske okupili su se u hramu Svetog Jovana Vladimira u naselju Medaković da pred odabranom publikom govore svoje besede. Učesnici su bili maturanti beogradske Vojne gimnazije, Bogoslovije Svetog Jovana Zlatoustog iz Kragujevca, Srednjoškolskog centra "Ljubiša Mladenović" iz Banajaluke, Pravno-poslovne škole Beograd, Škole besednoštva iz Sremske Mitrovice, novosadske Gimnazije "Zmaj Jova Jovanović" i iz naše škole. Našu školu predstavile su Kristina Samardžić i Nevena Šekularac.

Teme beseda odnosile su se na tumačenje jevanđelja, na shvatanje vere, nade i sloge, filozofske i egzistencijalne probleme, shvatanje smisla života, razmišljanje o našem jeziku i brizi za život mladih koji u saobraćaju često nesmotreno srljaju u smrt, na  humanost i empatiju.

Smotru je milozvučnim glasovima ulepšao Hor crkve Sv. Jovana Vladimira "Sv. kralj Milutun".

Sve besednike pozdravio je protojerej Vladimir Zamahajev koji je svakom uručio ikonu svetog Jovana Zlataustog i zahvalnicu.

S.G.

Poslednje ažurirano sreda, 13 maj 2015 19:00
 
7. maj – Dan Srednje škole za ekonomiju, pravo i administraciju PDF Štampa El. pošta
Napisao Goran Savić   
nedelja, 10 maj 2015 11:53

dan skole 2015U četvrtak, 7. maja 2015. Srednja škola za ekonomiju, pravo i administraciju obeležila je svoj dan u Maloj sali Kolarca. U zanimljivom, bogatom, mladalačkom i lepršavom programu učestvovali su naši učenici i profesori, a imali smo i specijalnog gosta. Dan škole je učenicima i zaposlenima čestitala Nevena Sarić Pavlović, pomoćnik direktora, a potom je premijerno prikazan film Dva naša lica koji su, na predlog Učeničkog parlamenta i uz pomoć Ljilje Panjković, profesorke, stvorili kao učesnici ili kao snimatelji naši učenici i profesori. Tema filma je školski bonton, a prikazano je nekoliko tipčnih situacija u dve scene kako ne treba i kako treba da se ponašamo. Potom se oglasio hor naših devojaka. Troje naših najboljih besednika, Nevena Šekularac,  Nikola Ristić i Kristina Samardžić,  govorili su svoje takmičarske autorske besede. Dvestogodišnjicu Drugog srpskog  ustanka obeležili smo kvizom sa pitanjima profesorke Jelene Jakšić učenicima koji su nedavno posetili Topčider i Konak kneza Miloša. Profesorka Svetlana Gradinac prelistala je novi broj EPA glasa, pozvala je profesorku matematike Anđelku Mustur da saopšti rezultate takmičenja u matematici Misliša i profesorku Aleksandru Vrgović da saopšti i nagradi najbolje u školskom takmičenju u poznavanju engleskog jezika.Poznavanje govorne kulture pokazali su takmičari koji su odgovarali na pitanja kviza Jezička metla, koja je pripremila autorka Jezičke metle, Svetlana Gradinac.

Ponosni smo na naše učenike vrhunske sportiste, Kristinu Samardžić, koja je najbolja teniserka Crne Gore i Nikolu Ristića koji je prvak Srbije u snoubordu. Svetlana Gradinac je pohvalila članove novinarske sekcije Ognjena Petrovića i posebno Viktoriju Samardžić, koja je intervjuisala poznate muzičare, Dragoljuba Đuričića i Borisa Novkovića. Bubnjar Dragoljub Đuričić obratio se publici pričom o svojim učiteljskim korenima i šta je to za njegovo odrastanje i sazrevanje značilo. Govoreći o vrednosti znanja, poručio je: „Sve bogatstvo ovog svijeta je ono što se nalazi u vama“. Direktor škole, Mirko Sarić, posebno je pozdravio učenike i profesore, kao i drage goste i prijatelje škole. U završnici programa naši profesori su pokazali šta umeju. Nevena Sarić Pavlović je glumila Nušićevu gospođu ministarku, čime je iznenadila i nasmejala sve, Sonja Milosavljević je veoma emotivno govorila pesmu Desanke Maksimović, a Goran Savić je uz slajdove pričao o planinarenju kao svom hobiju i o jednoj opasnoj i rizičnoj situaciji na vrhovima Durmitora. Na kraju su naše talentovane profesorke otpevale pesmu Đurđevdan.

Danu EPA škole prisustvovali su svi učenici, profesori, roditelji, članovi Saveta roditelja, predsednica Upravnog odbora škole, Radmila Sarić i mnogobrojni prijatelji škole. Sa obeležavanja Dana škole svi su poneli novi broj našeg  EPA glasa.

S.G.

 
IZAŠAO IZ ŠTAMPE JEDANAESTI BROJ EPA GLASA PDF Štampa El. pošta
Napisao Goran Savić   
nedelja, 10 maj 2015 11:50

epa glas  11Novi broj EPA glasa ikzašao je 7. maja 2015. povodom Dana naše škole. I ovaj broj obiluje zanimljivim prilozima. Upoznajte naš nagrađeni tim sa takmičenja turističkih tehničara o razvoju turizma na Zlataru u organizaciji Univerziteta Singidunum, saznajte kako smo obeležili 200-godišnjicu Drugog srpskog ustanka. Pročitajte zanimljiv  intervju sa Bratislavom Petkovićem, kolekcionarem oldtajmera i osnivačem Muzeja automobila, rediteljem i dramskim piscem i čuvarem tradicije najstarije  poslastikčarnice  u Beogradu. Ovoga puta vodimo vas u Petkovićev  Muzej automobila.

Za vas smo istražili političku karijeru i sudbinu Radovana Petrovića, pradede našeg učenika Ognjena Petrovića, i saznali šta je bila Mala Antanta i Liga  naroda. Tu su i zanimljivosti iz letopisa naše škole, ali i prilog o aktivnostima Učeničkog parlamenta. Nova Jezička metla bavi se poštapalicama taj neki, negde, nekako.

Vašoj pažnji preporučujemo novu rubriku Viktorijini razgovori. Saznajte šta su na pitanja EPA glasa odgovorili Dragoljub Đuričić, bubnjar, i Boris Novković, muzičar, saznajte od našeg psihologa koliko prvake poznaju njihovi roditelji. Tu su i Ekološke zanimljivosti, Pozorišna strana, Engleski kutak  i literarno stvaralaštvo naših učenika. Sagovornik Sportskog intervjua je  Nikola Ristić, prvak Srbije u snoubordu,  čije izabrane fotografije o krovoima Beograda krase poslednju stranu EPA glasa.

Čitajte naš EPA glas i dajte drugima da ga čitaju!

S.G.

 
Predstavnici Univerziteta Singidunum uručili nagrade i diplome našim takmičarima PDF Štampa El. pošta
Napisao Goran Savić   
četvrtak, 30 april 2015 05:25

singidunumPredstavnici Univerziteta Singidunum priredili su svim učenicima naše škole prigodnu svečanost u sali Josif Pančić u sredu, 29. aprila 2015. Tada je Predrag Obradović, docent i PR menadžer Singidunuma pohvalilo našu školu zbog najvećeg broja ekipa koje su se takmičile u predstavljanju studije slučaja razvoja turizma na Zlataru. Istakao je da  smo mi  imali čak 5 timova sa 11 učenika koji su ponudili lepa i kreativna rešenja i da smo bili  najbrojnija i najbolje organizovana škola na tom takmičenju.

Naši bivši učenici, a sada uspešni studentgi Singidunuma za turistički i hotelski menadžment, Tatjana Bogosavljević i Vladimir Živanović, govorili su o svojim iskustvima na studijama, ali i o dobrom predznanju koje su poneli iz naše škole.

Profesorka engleskog jezika na Singidunumu, Valentina Bošković, razgovarala je uz video prezentaciju sa publikom o značaju dobre komunikacije sa klijentima u turistčkom poslovanju.

Našim učenicima se obratila i profesorka Jelena Gajić, inicijatorka takmičenja, koja je najavila da će Singidunum i dalje organizovati ovakva takmičenja sa ciljem da se da šansa mladim i krteativnim ljudima da pokažu svoja znanja, da stiču praksu i predlažu rešenja.

Naša ekipa u sastavu Nina Mićić, Stefan Lukić i Luka Čvorović  osvojila je vrednu drugu nagradu i zajednički ručak u Hotelu Zlatar u Zemunu.

Profesor dr Miloš Tucović, mentor naših takmičara, zahvalio je vrednim učenicima, timu profesora koji su učestvovali u pripremama i direktoru škole, Mirku Sariću na podršci.

Svi takmičari dobili su priznanja za učešće, koje im može poslužiti i kao ulaznica za upis na Singidunum bez prijemnog ispita, a diplome su uručene pobedničkom timu, prof. dr Milošu Tucoviću i školi.

S.G.

Poslednje ažurirano četvrtak, 30 april 2015 20:24
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 42