Najnovija vest
U SUSRET STOGODIŠNJICI PRVOG SVETSKOG RATA – EKSKURZIJA UČENIKA U ZAPADNOJ SRBIJI PDF Štampa El. pošta
Napisao Bojana Satarić   
subota, 27 septembar 2014 00:00

U periodu od 18. do 20. septembra učenici prvog, drugog i trećeg razreda, u pratnji direktora škole i nastavnika: Anđelke Mustur, Bojane Satarić i Gorana Savića, bili su na ekskurziji u zapadnoj Srbiji. Tokom ekskurzije posetili su veliki broj mesta od izuzetnog značaja za istoriju i kulturu srpskog naroda. Poseban akcenat je stavljen na događaje koji su se na ovom prostoru odigrali pre sto godina, a na koje današnje generacije podsećaju spomen-kosturnice na Tekerišu, Gučevu i Mačkovom kamenu, koje su učenici ovom prilikom mogli da vide. Sem lokaliteta i objekata vezanih za događaje iz Prvog svetskog rata učenici su imali prilike da vide i manastire Tronošu, Soko, Lelić i Ćelije, delove podzemnog grada Karađorđevića kod Malog Zvornika, Zvorničko jezero, istraživačku stanicu Petnicu, Banju Koviljaču, Tršić u prvim danima nakon „Vukovog sabora“, Šabac za vreme „Čivijade“ i „Šabačkog vašara“, kao i Tešnjar i brojne značajne objekte u Valjevu. Uspešnoj realizaciji i dobroj  oceni ekskurzije veliki doprinos su dali učenici koji su se ponašali veoma odgovorno, pokazujući visok nivo turističke kulture na svim mestima i u svim objektima koje su posetili.

Poslednje ažurirano nedelja, 28 septembar 2014 14:17
 
Naša Marija Kovačević na NUŠIĆIJADI u Ivanjici PDF Štampa El. pošta
Napisao Goran Savić   
četvrtak, 11 septembar 2014 17:39

nusicijadaOsam besednika po izboru profesrora Pravnog fakulteta u Beogradu, dr Jovice Trkulje, učestvovalo je na Petoj Nušićijadi u Ivanjici 31. avgusta 2014. godine.  Najmlađi besednik bila je naša maturantkinja, Marija Kovačević, koja je govorila svoju autorsku besedu Moj dug na besedničkoj večeri  u Domu kulture u Ivanjici. Veče je bilo posvećeno našem čuvenom komediografu Branislavu Nušiću koji je bio i profesor retorike i izvanredan pisac udžbenika retorike.  Brojna publika je sa zanimanjem i pažnjom pratila izlaganja mladih govornika.

S.G.

 
SVEČANI PRIJEM UČENIKA GENERACIJE U BELOM DVORU PDF Štampa El. pošta
Napisao Goran Savić   
četvrtak, 03 jul 2014 21:42

marija zilicU četvrtak, 26. juna 2014. održan je svečani prijem učenika generacije svih srednjih škola u Republici Srbiji i po prvi put prisustvovalo je i 200 učenika generacije iz Republike Srpske.
Ovoj svečanosti prisustvovala je i naša Marija Žilić u pratnji svoje majke i odeljenjskog starešine.
Svim prisutnim učenicima, roditeljima i profesorima obratio se u svom pozdravnom govoru princ Aleksandar Karađorđević, ministri prosvete Republike Srbije i Republike Srpske i član Krunskog saveta, akademik Matija Bećković.
Učenicima generacija uručeni su pokloni, torba, monografija Kralja Petra II "Moj život" i Pohvalnice za postignut uspeh u srednjoškolskom obrazovanju.

J.J.

 
ISPRATILI SMO JOŠ JEDNU GENERACIJU MATURANATA PDF Štampa El. pošta
Napisao Goran Savić   
četvrtak, 03 jul 2014 21:37

ispracaj 2014U sredu, 18. juna 2014. godine, u svečanoj sali "Josif Pančić", održan je zajednički roditeljski sastanak za sve maturante naše škole. Ovom prilikom direktor škole je održao uvodni govor i predstavio uspehe naših maturanata u toku njihovog školovanja i odrastanja. Prisutnim roditeljima i učenicima predstavio je đaka generacije - Mariju Žilić, učenicu odeljenja IV-3.

J.J.

Poslednje ažurirano četvrtak, 03 jul 2014 21:42
 
MATRURSKO VEČE — DAN KADA POSTAJEMO ODRASLI I OSTAJEMO UČENICI EPA ŠKOLE PDF Štampa El. pošta
Napisao Goran Savić   
četvrtak, 19 jun 2014 16:55

matursko vece 2014U sredu 4. juna 2014, učenici Srednje škole za ekonomiju, pravo i administraciju, u društvu svojih profesora, imali su priliku da se pojave na ulazu u Centar Sava u dugo pripremanim, lepim i zapaženim odelima i toaletama. Reč je o proslavi maturske večeri generacije 1996. koja će ostati zabeležena u uspomenama naše škole kao izuzetno zapažena, uspešna i svima draga. Usledilo je, po protokolu uobičajeno, slikanje učenika koji su ulazili u parovima, a društvo na slikama su im pravili profesori i uprava škole.

Vredi pomenuti da je veseloj atmosferi doprineo poznati voditelj Ognjen Amidžić i Alegro bend. Pored naše škole, u velikoj svečanoj sali Centra Sava, bilo je još nekoliko škola, i budimo pristrasni i iskreni — naši učenici i učenice nisu imali konkurenciju.

Za mis maturske večeri proglašena je veoma uspešna naša učenica Jovana Šmigić (IV1), a prva pratilja je bila Jelena Marsenić (IV2).

Direktor škole, Mirko Sarić, održao je kratak govor obraćajući se svim prisutnima. Profesor Sarić govorio je o individualnim i timskim uspesima škole.

Odeljenske starešine Jelena Jakšić, Miloš Kosovac i Maja Josifov mogli su da budu ponosni na svoje učenike zbog pokazane zrelosti i prisnosti. Proslava se nastavila do kasno u noć.

Posle maturske proslave usledili su maturski ispiti koje  su naši učenici uspešno završili.

B.M.

Poslednje ažurirano četvrtak, 03 jul 2014 21:31
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 32