Najnovija vest
SVEČANI PRIJEM UČENIKA GENERACIJE U BELOM DVORU PDF Štampa El. pošta
Napisao Goran Savić   
četvrtak, 03 jul 2014 21:42

marija zilicU četvrtak, 26. juna 2014. održan je svečani prijem učenika generacije svih srednjih škola u Republici Srbiji i po prvi put prisustvovalo je i 200 učenika generacije iz Republike Srpske.
Ovoj svečanosti prisustvovala je i naša Marija Žilić u pratnji svoje majke i odeljenjskog starešine.
Svim prisutnim učenicima, roditeljima i profesorima obratio se u svom pozdravnom govoru princ Aleksandar Karađorđević, ministri prosvete Republike Srbije i Republike Srpske i član Krunskog saveta, akademik Matija Bećković.
Učenicima generacija uručeni su pokloni, torba, monografija Kralja Petra II "Moj život" i Pohvalnice za postignut uspeh u srednjoškolskom obrazovanju.

J.J.

 
ISPRATILI SMO JOŠ JEDNU GENERACIJU MATURANATA PDF Štampa El. pošta
Napisao Goran Savić   
četvrtak, 03 jul 2014 21:37

ispracaj 2014U sredu, 18. juna 2014. godine, u svečanoj sali "Josif Pančić", održan je zajednički roditeljski sastanak za sve maturante naše škole. Ovom prilikom direktor škole je održao uvodni govor i predstavio uspehe naših maturanata u toku njihovog školovanja i odrastanja. Prisutnim roditeljima i učenicima predstavio je đaka generacije - Mariju Žilić, učenicu odeljenja IV-3.

J.J.

Poslednje ažurirano četvrtak, 03 jul 2014 21:42
 
MATRURSKO VEČE — DAN KADA POSTAJEMO ODRASLI I OSTAJEMO UČENICI EPA ŠKOLE PDF Štampa El. pošta
Napisao Goran Savić   
četvrtak, 19 jun 2014 16:55

matursko vece 2014U sredu 4. juna 2014, učenici Srednje škole za ekonomiju, pravo i administraciju, u društvu svojih profesora, imali su priliku da se pojave na ulazu u Centar Sava u dugo pripremanim, lepim i zapaženim odelima i toaletama. Reč je o proslavi maturske večeri generacije 1996. koja će ostati zabeležena u uspomenama naše škole kao izuzetno zapažena, uspešna i svima draga. Usledilo je, po protokolu uobičajeno, slikanje učenika koji su ulazili u parovima, a društvo na slikama su im pravili profesori i uprava škole.

Vredi pomenuti da je veseloj atmosferi doprineo poznati voditelj Ognjen Amidžić i Alegro bend. Pored naše škole, u velikoj svečanoj sali Centra Sava, bilo je još nekoliko škola, i budimo pristrasni i iskreni — naši učenici i učenice nisu imali konkurenciju.

Za mis maturske večeri proglašena je veoma uspešna naša učenica Jovana Šmigić (IV1), a prva pratilja je bila Jelena Marsenić (IV2).

Direktor škole, Mirko Sarić, održao je kratak govor obraćajući se svim prisutnima. Profesor Sarić govorio je o individualnim i timskim uspesima škole.

Odeljenske starešine Jelena Jakšić, Miloš Kosovac i Maja Josifov mogli su da budu ponosni na svoje učenike zbog pokazane zrelosti i prisnosti. Proslava se nastavila do kasno u noć.

Posle maturske proslave usledili su maturski ispiti koje  su naši učenici uspešno završili.

B.M.

Poslednje ažurirano četvrtak, 03 jul 2014 21:31
 
Humanitarna pomoć predata Crvenom krstu Stari grad PDF Štampa El. pošta
Napisao Goran Savić   
utorak, 10 jun 2014 09:57

pomocUčenici i zaposleni EPA škole uspešno su sproveli humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za postradale u poplavama. Sredstva za ličnu higijenu, konzervirana hrana, pelene i kozmetika za bebe, igračke i drugi artikli predati su 30. maja 2014. organizaciji Crvenog krsta Stari grad.

Pomoć su uručili učenici škole sa profesorkom Jelenom Jakšić i direktorom škole Mirkom Sarićem.

M.S.

 
DAN NAŠE ŠKOLE PDF Štampa El. pošta
Napisao Goran Savić   
četvrtak, 29 maj 2014 09:43

dan skole 2014

U utorak, 27. maja 2014. u 13 h, u holu Zadužbine Ilije Milosavljevića Kolarca, obeležen je Dan Srednje škole za ekonomiju , pravo i administraciju. Program je bio prožet duhom svođenja  rezultata rada u ovoj školskoj godini. Profesor Bojan Marković, kao voditelj, prvo je na scenu izveo ne mali broj naših volontera koji su govorili o svojoj inicijativi da pomognu postradalima u nepogodama, potom je Marija Žilić govorila besedu Dajte nam šansu. Profesorka matematike, Anđelka Mustur, pohvalila je učenike koji se već godinama takmiče u Misliši i pohvalila učenika 1/1, Ivana Vaskovića, kao najboljeg u tom takmičenju. Marija Kovačević, pobednica Četvrtog školskog takmičenja u besedništvu, govorila je besedu Moj dug, a potom je ekipa 4/3 izvela insert simulacije sudskog procesa sa Republičkog takmikčenja, na kome je Marija Žilić proglašena za najboljeg sudskog veštaka.

Maturantkinja Nataša Udovičić ispričala je kako je pre 4 godine predložila ime našeg časopisa EPA glas. Potom su se ekipe 4/3 i 2/3 takmičile u kvizu znanja iz opšte kulture.

Svojim umilnim glasovima razgalile su publiku Anđela Živković i Nataša Udovičić.

U završnici programa naše devojke, kao manekenke, prošetale su crvenim tepihom u svečanim haljinama, u izboru primenjene umetnice Anele Takač, naše sugrađanke koja živi i radi u Londonu. U pauzi modne revije učenici 4/3 nastupili su sa numerom Pevanje za pravdanje i otpevali su sa odeljenskim starešinom, Jelenom Jakšić, jednu pesmu, što je bila obaveza svih učenika koji su ove godine kasnili na njen čas.

U drugom delu modne revije devojkama u dugim haljinama pridružile su se i dve naše profesorke. To je bila najava za maturski bal na koji će naši maturanti sa profesorima  ići u Sava centar 4. juna.

Direktor škole, Mirko Sarić, obavestio je sve učenike da je Nastavničko veće jednoglasno proglasilo MARIJU ŽILIĆ za đaka generacije 2013/2014.godine.

Svi učenici su na kraju dobili primerak novog broja EPA glasa.

S.G.

Poslednje ažurirano četvrtak, 29 maj 2014 09:43
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 32