• Vesti

POLITIKA O NAMA

Predstava naše profesorke Jelene Jakšić i naših učenika Velike i slavne Srpkinje u Fondaciji Branislav Nušić.

Opširnije

Javni čas istorije na groblju oslobodilaca beograda

Povodom obeležavanja sedamdeset dve godine od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, 20. oktobra 2016. godine, učenici naše škole sa odeljenjskim starešinom Nelom Ranković, nastavnicom istorije Jelenom Jakšić i direktorom škole Mirkom Sarićem, posetili su Groblje oslobodilaca Beograda i održali javni čas istorije.

Opširnije

UČENICI NAŠE ŠKOLE U DRUŠTVU SRPSKIH DOMAĆINA

Povodom obeležavanja 101. godišnjice od herojske odbrane Beograda, učenici drugog razreda naše škole sa nastavnicom istorije Jelenom Jakšić, prisustvovali su obeležavanju jubileja i javnom času istorije u organizaciji Društva srpskih domaćina.

Opširnije

Pešačenjem do zdravlja

U subotu, 17. septembra, učenici prvog razreda naše škole, Anđela Derikonjić i Dositej Rajić, u pratnji nastavnika geografije Gorana Savića, učestvovali su na manifestaciju Pešačenjem do zdravlja koju je na Avali organizovao PK Balkan.

Opširnije

Code Week

Učenici Srednje škole za ekonomiju, pravo i administraciju, pravnog, ekonomskog i turističkog smera učili su prve korake vizuelnog i blokovskog programiranja u nedelji programiranja (Code Week). Cilj je bio zainteresovati što veći broj učenika za programiranje kako bi postali aktivni učesnici informatičke sekcije u školi.

Opširnije

DANI EVROPSKE KULTURNE BAŠTINE U NAŠOJ ŠKOLI

Povodom manifestacije Dani evropske kulturne baštine koja se u našem gradu održava od 23. septembra do 2. oktobra 2016. godine, u Maloj sali Kolarčeve zadužbine izvedena je 30.septembra 2016. predstava učenika naše škole “Kolo srpskih sestara - Velike i slavne Srpkinje“, koju je pripremila profesorka istorije Jelena Jakšić.

Opširnije

EPA glas uručen violinisti Nemanji Raduloviću

Povodom gostovanja svetski poznatog violiniste Nemanje Radulovića na Kolarcu i njegovog drugog koncerta sa Beogradskom filharmonijom uoči odlaska u Rusiju, 3. septembra 2016, naša učenica, Viktorija Samardžić, uručila mu je naš najnoviji EPA glas u kojem je objavljen Viktorijin intervju sa Nemanjom Radulovićem.

Opširnije

Javni čas u Muzeju nauke i tehnike

Javni čas učenika prvog razreda održan je 20. oktobra 2016. godine u Muzeju nauke i tehnike. Govorilo se o računarima iz 60-ih i 80-ih godina prošlog veka uz eksponate.

Opširnije

Planinarski izlet u Deliblatskoj peščari

U nedelju, 9. oktobra 2016. učenici prvog razreda naše škole, Anđela Derikonjić i Dositej Rajić, u pratnji nastavnika geografije Gorana Savića i nastavnice verske nastave Aleksandre Zirojević, učestvovali su u planinarskoj akciji koju je na Zagajičkim brdima organizovao PK Balkan.

Opširnije

KAPIJA SLOBODE

Javni čas istorije povodom stogodišnjice bitke na Kajmakčalanu

Opširnije

NAŠ EPA GLAS NA PALUBI BRODA ORKA

Celog prošlog leta turistički brod ORKA, koji prevozi turiste po Boki Kotorskoj, a ima redovnu turu do Žanjica i Plave špilje, reklamirao je na svojoj palubi našu školu i naš EPA glas.

Opširnije