• Vesti
  • Svetski dan voda na EPA način

Svetski dan voda na EPA način

Modul čas voda

Svetski dan voda se obeležava svake godine 22. marta. Taj dan je usvojen rezolucijom UN-a u decembru 1992. godine. Već od 1993. godine ovaj dan je počeo da se obeležava i vremenom značaj ovog dana je počeo da raste.

 

 

Svedoci smo svakodnevnih upozorenja stručne javnosti o smanjivanju količine čiste vode na planeti. 

 

Ovim danom želimo da podsetimo na važnost zaštite voda i na nedostatak vode za piće u mnogim krajevima sveta. U Srbiji se takođe obeležava Svetski dan voda brojnim manifestacijama, a u našoj školi, ove godine, Svetski dan voda je obeležen modul časom Stručnog veća prirodnih nauka.

 

Modul čas  je jedan od zaštitnih znakova naše škole. Ovakav vid časa organizuje veći broj nastavnika okupljenih oko jedne teme. Modul čas “Voda” realizuje Stručno veće prirodnih nauka svakog 22. marta (Svetski dan voda). Nastavnici govore o vodi iz različitih uglova - nastavnik fizike navodi fizičke karakteristike molekula vode, a nastavnik hemije govori o hemijskim osobinama. O distribuciji vode na Zemlji govori nastavnik geografije, a biolog o zagađenju vode i vodenom otisku.

 

Ove školske godien učestvovale su i profesorke matematike, programiranja i informatike. Modul časovi omogućavaju da učenici povežu gradivo koje uče u različitim predmetima, pa i razredima.

 

Pogledajte video klip koji je pripremila nastavnica Bojana Satarić:

Podeli
Pozovite nas!