• Vesti
  • VIDEO: Tri blogerke i konobar

VIDEO: Tri blogerke i konobar

tri blogerke i konobar

Iliti o preteranoj upotrebi anglicizama

U okviru časova kulture jezičkog izražavanja bavili smo se preteranom upotrebom anglicizama i slengom mladih. Da bismo se sa tim tako aktuelnim probleom pozabavili na pravi način, dogovorili smo se da sačinimo dramsku minijaturu u kojoj će savaki učenik 1/3 odeljenja imati ulogu.

Tako smo smislili da tri devojke budu blogerke koje prate svetke modne trendove i o tome pišu, a jedini momak da bude konobar koji je i student srpskog jezika i piše blog o srpskom jeziku. Radnja se odvija u jednom fensi kafiću gde su se posle dužeg vremena srele tri drugarice i blogerke.

One govore tzv. anglosrpskim jezikom, a konobar ih, dok ih poslužuje i prolazi pored njih, sluša.

Svi učenici su sa radošću učestvovali u pripremi naše dramske minijature. Pripremali smo se i van redovnih časova i iz časa u čas smo dograđivali tekst. Tako smo rešili da snimak obogatimo muzikom, jer se u kafiću redovno čuje muzika.

Učestvuju: Sofija Vasiljević, Sara Mijatović, Ana Sretković i Mihailo Rašula, učenici 1/3, smer pravni tehničar. Ana je izabrala muziku, a Dimitrije Petrović, učenik 2. razreda Srednje muzičke škole "Кosta Manojlović" bio nam je tehnička podrška i snimatelj.

Scenario su osmislili učenici, a napisala ga je Svetlana Gradinac, prof.

 

Svetlana Gradinac

Podeli
Pozovite nas!