• Vesti
  • Naša besednička ekipa na Osamnaestom republičkom takmičenju u besedništvu u Novom Pazaru

Naša besednička ekipa na Osamnaestom republičkom takmičenju u besedništvu u Novom Pazaru

novi pazarOsamnaesto republičko takmičenje u besedništvu održano  je 26. aprila 2014. godine u  Ekonomsko-trgovinskoj školi u Novom Pazaru.  Učestvovalo je deset škola iz raznih krajeva Srbije, ukupno 27 takmičara, koji su govorili besede na zadate ili izabrane teme i improvizovane besede.

Učenike je ocenjivao žiri u sastavu  dr Slaviša Kovačević, docent na Pravnom fakultetu Niš kao predsednik žirija, Bisera Spasović, prof. ruskog jezika i književnosti, Hasna Ziljkić, novinarka i Denis Murić, advokat.

Ekipu naše škole predstavljali su Marija Žilić, Marija Kovačević i Nikola  Mirosavljević, pravni tehničari, i profesorka retorike Svetlana Gradinac. Podršku nam je davao  član žirija na našem školskom takmičenju, Marko Vukalović, koji nas je i vozio. U vrlo jakoj konkurenciji naši učenici su uspešno predstavili svoju školu i postigli sledeći rezultat: u kategoriji zadate teme Marija Žilić je rangirana kao šesta sa besedom Da naši ljudi ne bi odlazili u svet, potrebno  je da svet dovedemo kod  nas, u kategoriji izabrane teme Marija Kovačević je zauzela peto mesto sa besedom Moj dug, a Nikola Mirosavljević trinaesto sa besedom  Nemoj da ćutiš . Svi članovi naše ekipe takmičili su se i u kategoriji improvizovane besede i na taj način stekli uslov za rangiranje u ekipnom plasmanu gde su zauzeli šesto mesto. Prvorangirana je ekipa Pravno-poslovne škole Niš koja će biti domaćin devetnaestog po redu takmičenja u besedništvu.

Novopazarci kao domaćini su nas lepo dočekali, a mi smo iskoristili putovanje Dolinom jorgovana do  Novog Pazara da posetimo manastir Gradac, zadužbinu Jelene Anžujske. Posle takmičenja, za vreme dok je žiri odlučivao, domaćini su nas odveli u Muzej Ras gde smo videli eksponate iz raznih epoha i civilizacija, a potom smo posetili  manastir Sopoćani.

S.G.

Podeli
Pozovite nas!