• Vesti
  • Treće mesto na takmičenju "Coin&Fund"

Treće mesto na takmičenju "Coin&Fund"

Takmičenje na SingidunumuNaši učenici nižu uspehe na takmičenjima. Učenik četvrtog razreda, Bojan Japundžić, učestvovao je na takmičenju "Coin&Fund", u organizaciji univerziteta Singidunum i ostvario zapažen uspeh.

Na takmičenju su učestvovali beogradski srednjoškolci i studenti. Oni su podeljeni u 10 timova sa po 5 članova i svakom timu je dodeljen mentor.

Članovi Bojanovog tima bile su  dve studentkinje treće godine univerziteta Singidunum i dve devojke koje su pohađale srednje škole u Smederevu.

Ovako Bojan opisuje tok takmičenja: „Igra koju smo igrali se sastojala iz više delova. Imali smo opciju da kupujemo akcije, da kupujemo i prodajemo valute, da idemo u banku i tražimo kredite i opciju bavljenja trgovinom robe.

Pobednik je onaj tim koji ima najveći ROA (return of assets) na kraju igre. Mi smo se fokusirali na trgovinu robe jer smo smatrali da je tu najveći potencijal za zaradu što se ispostavilo tačno. Sa oko 48% ROA završili smo na trećem mestu. Program su napravili studenti univerziteta Singidunum što je za svaku pohvalu.

Ovo takmičenje je korak napred za edukaciju u Srbiji zbog predstavljanja simulacije tržišta koja je po kvalitetu odmah uz strane programe u koje je uloženo mnogo vise novca!

Svaka čast univerzitetu Singidunum za organizovanje ovog događaja i veliko hvala profesorki Sonji Ilić, koja mi je bila mentor u ovom divnom iskustvu!“

Čestitamo Bojanu i profesorki Sonji na ovom velikom uspehu!

Podeli
Pozovite nas!