• Vesti
  • Zadužbina Ilije M. Kolarca i Srednja škola EPA obeležili Dan broja-PI

Zadužbina Ilije M. Kolarca i Srednja škola EPA obeležili Dan broja-PI

PI Srednja škola EPA

Dan broja-PI obeležen je 14. marta u Likovnoj galeriji Kolarčeve zadužbine. U obeležavanju su učestvovali nastavnici i učenici Škole EPA.

Već jedanaest godina u Srbiji se obeležava Dan broja-PI koji svojom tajanstvenošću raspiruje maštu i izaziva interesovanje naučnika, ali i svih ljubitelja matematike i brojeva već hiljadama godina.

Centralna ovogodišnja proslava upriličena je u okviru projekta Zadužbine Ilije M.Kolarca i Srednje škole EPA, „Nije svaki dan PI-dan”.

Ovaj događaj je izuzetno značajan za širenje popularnosti STEM nauka (matematika, inženjerstvo, tehnologija i nauka) i doprinosi sveukupnim promenama u obrazovnom sistemu sa težnjom ka odgovornijem STEM obrazovanju.

Program su pratili mnogobrojni gosti među kojima su bili iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Centra za promociju nauke, Fondacije Petlja, Društva za informatiku Srbije, Elektrotehničkog fakulteta, Vikimedije Srbije, Fondacije Nušić, ETŠ „Nikola Tesla“, Kolarčeve zadužbine i drugi.

U završnici projekta prisutnima su se obratili pomoćnik ministra za elektronske komunikacije u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, prof. Irina Reljin, savetnik ministra u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, mr Biljana Marić, podpredsednik Izvršnog odbora Društva matematičara Srbije i professor na Matematičkom fakultetu, dr Filip Marić, Dragan Satarić, jedan od osnivača Vikimedije Srbije i Bojana Satarić, autor i koordinator projekta, nakon čega je usledila multimedijalna prezentacija učenika Škole EPA o broju PI, kao i kraći performans u vezi sa decimalama tog broja. Gašenje svećica na PI-torti i PI-koktel sa đakonijama na pi… bio je završnica dešavanja.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Prve fotografije sa obeležavanja Pi dana! #pidan #skolaepa #kolarac #srednjaskola #privatnaskola #beograd #nijesvakidanpidan

Објава коју дели EPA Srednja škola (@skolaepa) дана

Podeli
Pozovite nas!