• Vesti
  • Obeležen dan EPA škole

Obeležen dan EPA škole

epa dan koleU sredu, 29. maja u 12.30 sati, obeležili smo Dan naše škole prigodnim programom u Sali „Josif Pančić“ na Kolarcu.

Svečanost smo ovog puta posvetili našim bivšim učenicima koji su se već afirmisali u poslovima kojim se bave ili uspešno studiraju izabrane fakultete.

Pre nedelju dana, na inicijativu profesorke Ljiljane Panjković, u istoj Sali naš bivši učenik Luka Dimitrov govorio je o digitalnom marketingu i to je bio razlog da za Dan škole pozovemo naše bivše uspešne učenike.

Predsednik UO Škole Mirko Sarić elokventno se obratio učenicima, bivšim učenicima i profesorima sećajući se 2007. godine kad je škola osnovana i kad je počela da radi sa samo pet učenika u jednoj učionici u Šumicama. Prvi razredni starešina bila je Bojana Satarić. Mirko Sarić
je podsetio prisutne kako se škola razvijala i proširivala, kako je sticala ugled i poverenje učenika i roditelja. Naši bivši učenici posećuju nas često, obaveštavaju nas o svojim uspesima i rado se sećaju svojih srednjoškolskih dana.

Mirko Sarić je najavio našu maturantkinju Anu Pančić koja je govorila svoju motivacionu besedu Koliko je uzbrdica, toliko je nizbrdica čija je poenta da ne treba odustati od svog cilja ma koliko put do njega bio težak.

Potom su odeljenske starešine predstavile i razgovarale sa svojim bivšim učenicima. Jelena Jakšić je pozvala Snežanu Vasilijević iz prve generacije maturanata koja se veoma emotivno podsetila svog školovanja u našoj školi, svojih omiljenih profesora i zanimljivih nestašluka svoje generacije. Ona se kao pravni tehničar zaposlila čim je završila školu, a potom je uz rad završila i pravni fakultet i skoro je raspoređena na mesto koje joj po kvalifikacijama pripada. Posle nje su nam se obratili naši učenici Lav Pejović i Anđela Obrenović, koji su pre godinu dana maturirali, a sada vredno spremaju ispite na državnom Pravnom fakultetu.

epa dan skole 2

Profesorka engleskog jezika Milica Kovačević, još jedan odeljenski starešina, razgovarala je sa Bogdanom Georgijevim, koji je završio smer turistički tehničar i setio se učešća u uspešnom takmičenju u oblasti turizma, gde je njegov tim osvojio zlatnu medalju. On je završio Komtrejdov fakultet informacionih tehnologija i uspešno radi u Simensu kao IT stručnjak. Njegova sestra je takođe
završila našu školu i radi u turizmu.

Svećanost su pesmom i muzikom začinili naša učenica Anđela Derikonjić i njena dva druga iz Elektrotehničke škole“ Nikola Tesla“, Aleksa i Marko, koji su je uz gitare pratili.

epa dan skole 3

Svetlana Gradinac

Podeli
Pozovite nas!