• Vesti
  • EPA primer dobre prakse - modul čas

EPA primer dobre prakse - modul čas

epa modul čas1Modul časovi su zaštitni znak naše škole.

Nastavnici vole da sarađuju i da zadatu temu obrade iz različitih uglova, a učenicima je zanimljivo da na jednom času slušaju nekoliko nastavnika.

Ovog puta su nastavnice statistike i poslovne informatike, Nela Ranković i Bojana Satarić, održale modul čas – “Grafički prikaz statističkih podataka”. Predavanje je pratila radionica u kojoj su učestvovali učenici III/1 odeljenja koristeći interesantne podatake o putevima u Srbiji i njihovoj strukturi, firmama i njihovoj organizaciji i o drugim zanimljivim podacima Republičkog zavoda za statistiku. Učenici su čuli i niz zanimljivosti o vizuelizaciji podataka i primeni u savremenom društvu.

Pravo je vreme da se spoje teme iz predmeta koji se predaje sa praktičnošću i funkcionalnom primenom, vizuelnom dopadljivošću, metodološkom praksom i pedagoškom opravdanošću uz prijemčivost tematike učenicima. Sve to kroz integrativnu nastavu uz korelaciju predmeta i razvijanje međupredmetnih kompetencija. Cilj teme je da uđe u širu upotrebu i bude prihvaćena kod učenika.

 

Bojana Satarić

Podeli
Pozovite nas!