Jutarnje IT vesti

EPA prvaci na konferencijiDruštvo za informatiku Srbije i Udruženje za elektronske komunikacije i Informaciono društvo Privredne komore Srbije organizovali su u četvrtak 5. septembra 2019. Jutarnje IT novosti.

Tom prilikom predstavljena su aktuelna dešavanja u inovaciji znanja i popularisanju najnovijih informacionih tehnologija i njihovih primena u Republici Srbiji. Skupu su prisustvovali učenici prvog razreda Škole EPA sa svojom nastavnicom, Bojanom Satarić.

O „Primeni mašinskog učenja u podršci procesu odlučivanja“ govorio je Filip Jekić, vođa tima za mašinsko učenje u „ASW inženjering“. Ovo je tema koja se posebno dopala učenicima koji su svojim pitanjima dodatno inspirisali predavača da detaljnije pojasni šta je to mašnsko učenje, učenje uslovljavanjem, kako softver uči iz iskustva i poboljšava performanse...

Кako je Čerčil rekao „Кo želi predvideti budućnost, mora se
dobro zagledati u prošlost“.

Tema o projektu „Heartcount“ – od ideje do plasiranja proizvoda na globalno tržište bila je posvećena osnivaču kompanije „Vega IT“ koji je predstavio program za analitiku zadovoljstva i sreće zaposlenih. Učenici su dobili ideju da naprave školski projekat slične tematike.

Projektom „Zdravstveni informacioni sistem kao podrška za uvođenje novih modela finansiranja“ firme „Heliant“, predstavljena je softverska platforma koja uvezivanjem podataka iz različitih zdravstvenih kartona pacijenta može da predvidi eventualnu pojavu nekih bolesti u početnom stadijumu.

Opet su naši učenici bili veoma raspoloženi da svojim pitanjima dodatno podstaknu predavača. Bilo je ovo veoma inspirativno pre podne za naše učenike.

Bojana Satarić

Podeli
Pozovite nas!