• Vesti
  • VIDEO: Direktorka Nevena Sarić Pavlović i profesorka Ljiljana Panjković u emisiji Čašica razgovora

VIDEO: Direktorka Nevena Sarić Pavlović i profesorka Ljiljana Panjković u emisiji Čašica razgovora

gostovanje na KCNTV

U petak, 6. februara 2021, naša direktorka Nevena Sarić Pavlović i profesorka sociologije i građanskog vaspitanja Ljilja Panjković gostovale su u Čašici razgovora na КCN televiziji kod Beke i Nenada Pavlovića. Ovoga puta tema razgovora bila je specifičan način na koji naši nastavnici organizuju časove, često van učionica.

 

Nevena Sarić Pavlović je naglasila da se tradicionalno pojedini časovi istorije održavaju na Кalemegdanu ili Novom groblju, časovi srpskog jezika prate korake naših znamenitih književnika koji su živeli i stvarali u Beogradu, nastavnica informatike o istoriji razvoja kompjutera drži čas u Muzeju nauke i tehnike, nastavnice ekonomije vode učenke u Narodnu banku Srbije, a članovi našeg Učeničkog parlamenta svake godine pposećuju Narodnu skupštinu.

 


Ljilja Panjković je obrazložila kako se u našoj školi odvija projektna nastava u okviru građanskog vaspitanja i koje su njene prednosti. Ove godine sadržaj projektne nastave je bezbednost u saobraćaju. Ona je takođe govorila o tome kako radi naš Učenički parlament. kako učenici biraju teme i koji sistem vrednosti neguju. Posebno se neguje humanost. Svake godine naši učenici svojim prilozima pomažu ugroženoj deci u Beogradu, ali i u dijaspori. Značajni datumi obeležavaju se prigodnim radionicama, akcijama i predavanjima.

 

Biti đak Škole EPA podrazumeva uzajamno poštovanje nastavnika i učenika, podsticanje da se razviju i primete kapaciteti koji postoje, da se pažljivo osluškuju interesovanja i potrebe učenika i da su oni bezbedni u našoj školi.

 

Pogledajte snimak emisije:

Podeli
Pozovite nas!