• Vesti
  • VIDEO: Mladenka Obućina i Katarina Ivanović na "Čašici razgovora"

VIDEO: Mladenka Obućina i Katarina Ivanović na "Čašici razgovora"

casica razgovora mladenka obucina

Serija razgovora o našoj školi na Кopernikus televiziji u emisiji Čašica razgovora sa voditeljima Bekom i Nešom Pavlovićem, koja je započeta u septembru sa našom direktorkom Nevenom Sarić Pavlović, nastavljena je 8. decembra 2020. razgovorom sa Mladenkom Obućinom, psihologom, i Кatarinom Ivanović, učenicom trećeg razreda naše škole.

Glavna tema razgovora bila je stres i kako ga uspešno savladati u tinejdžerskim godinama. Povod za gostovanje bilo je predavanje koje su Mladenka Obućina i Katarina Ivanović održale učenicima, nastavnicima i roditeljima, a čija je tema upravo - stres. Najznačajnije oblasti u kojima se javljaju stresori za adoslecente su škola, potom porodično funkcionisanje i oblast tema koje su adolescentima lično i razvojno važne. Кatarina je u ime svih učenika kazala da se o svakom problemu izazvanom stresom može uvek razgovarati sa psihologom kao i sa razrednim starešinom. U rešavanje problema uključuju se i roditelji koji su u vreme onlajn nastave više upoznati sa učenjem i radom svoje dece.

Mladenka Obućina je upoznala gledaoce da se u svakom razgovoru poštuje princip da se niko od učesnika ne optužuje i da se uspešno pronađe rešenje. Bilo je reči i o ljubavnim problemima, pa su voditelji izrazili želju za još jedan razgovor o toj temi.

Oni su otvoreno pohvalili rad naših nastavnika sa učenicima i najavili su da će ga i dalje u svojim emisijama pratiti.

Pogledajte celu emisiju na YouTube kanalu KCN televizije:

 

Podeli
Pozovite nas!